بهینه سازی سایت برای Sitemap Submission
ساخت سایت مپ در وردپرس؛ 3 روش کاربردی ساخت sitemap
نقشه سایت یکی از ابزارهای کلیدی در مدیریت و بهینهسازی وبسایتها محسوب میشود. این ابزار به موتورهای جستجو کمک میکند تا محتوای سایت شما را بهتر درک کنند و به این ترتیب، در نتایج جستجو بهتر دیده شوید. در این مقاله، به بررسی نقشه سایت، نحوه ایجاد آن، کاربردها و مزایای آن برای بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) پرداختهایم. نقشه سایت (XML Sitemap) یکی از مهمترین ابزارها برای بهینهسازی سئو و مدیریت ساختار وبسایت است. این فایل به موتورهای جستجو کمک میکند تا صفحات سایت شما را بهدرستی شناسایی کرده و ایندکس کنند. در نهایت، ساخت سایت مپ در وردپرس یکی از گامهای مهم برای بهبود سئو و ایندکس بهتر صفحات توسط موتورهای جستجو است.
نقشه سایت شامل تمام URL های مهم وب سایت ، آخرین بروزرسانی ها و… است که به رباط موتورهای جست وجو کمک میکند راحت ترمطالب یک وب سایت را مرور و ایندکس کنند. به گفته ملر، نقشه سایت به خودی خود ارزش سئویی را برای همه وب سایت ها به ارمغان نمی آورد. اگر کنسول جستجوی گوگل همه ی صفحات معرفی شدن در سایت مپ شما را ایندکس نکند، می تواند کمی نا امید کننده باشد، زیرا به شما نمی گوید که کدام صفحاتتان مشکل ساز هستند. به عنوان مثال اگر صفحه را به گوگل معرفی کنید و فقط صفحه از آنها ایندکس شود، گوگل به شما نمی گوید که مشکل آن 5000 صفحه ای که ایندکس نشدند چیست. اگر هم دوست ندارید که از پلاگین برای ساخت نقشه سایت خود استفاده کنید، می توانید این کار را به صورت دستی انجام دهید. نقشه سایت نیازی به قالب ندارد و شما می توانید در یک فایل متنی هر URL را در خطوط جدید بنویسید.
مثلا نرم افزار ها و ابزار پیش فرض نقشه سایت و یا افزونه ای مانند Google XML Sitemaps این کار را برای شما انجام می دهد. به طور مثال اگر شما یک وب سایت پورتفولیو دارید، یا یک وب سایت سازمانی که به ندرت به روز رسانی می شود و حاوی یک سری نکات و اطلاعات خاص است، اصلا به نقشه سایت نیازی ندارید. گوگل و بینگ هر دو اندازه فایل های نقشه سایت پذیرفته شده را از 10 مگابایت به 50 مگابایت و URL در هر نقشه سایت XML افزایش داده اند. اگرچه این مورد افزایش حجم برای بسیاری از سایت ها کافی است، اما برخی از وبمسترها باید صفحات خود را در چند نقشه جایگذاری کنند. در سال 2017 Gary Illyes از گوگل در توییتی نوشت که Googlebot ( ربات گوگل ) هنگام خزیدن در نقشه های سایت، تنظیمات اولویت را نادیده می گیرد.
سایت مپ به عنوان یک راهنمای جامع، به موتورهای جستجو کمک میکند تا سریعتر و مؤثرتر صفحات جدید سایت شما را شناسایی کنند. برای سایتهای بزرگ با هزاران یا میلیونها صفحه، ایجاد و مدیریت لینکهای داخلی بهینه میتواند چالشبرانگیز باشد. برای وبسایتهایی که محتوای خبری منتشر میکنند، نقشهی سایت خبری به بهینه سازی موتورهای جستجو کمک میکند تا محتوای خبری جدید را سریعتر شناسایی و نمایش دهند. این نوع نقشه معمولاً شامل عناوین خبری، تاریخ انتشار، و URL صفحات خبری است. سایت مپ به موتورهای جستجو کمک میکند تا به راحتی صفحات و محتواهای سایت شما را کشف و ایندکس کنند. در این بخش به معرفی افزونههای برتر برای ساخت سایت مپ در وردپرس میپردازیم و مزایا و معایب هر افزونه را بررسی میکنیم.
هرچقدر نقشه سایت شما کوچکتر باشد، فشار کمتری به سرور خود وارد می کنید. اگر متوجه شدید که گوگل صفحات نسبتا بی اهمیت ( مثلا صفحات جداگانه محصول ) را ایندکس می کند، ممکن است بخواهید از robot.txt استفاده کنید تا جلوی این کار را بگیرید. ازآنجاییکه بودجه خزش هر سایت مشخص و محدود است بهتر است از این بودجه بهدرستی استفاده شود و جدیدترین محتواهای منتشرشده در سایت را جلوی دید رباتها قرار دهیم. ۵- از قسمت «پیشخوان» وردپرس وارد «تنظیمات» بشوید و بر روی «XML Sitemap» کلیک کنید. تنها زمانی از robots.txt استفاده کنید که بخواهید یک صفحه را به علت استفاده از منابع ایندکسی که در اختیار شما قرار گرفته شده بود و اکنون مصرف شده است، بلاک کنید. در غیر اینصورت باید در قسمت بالای صفحه آدرس را وارد نمایید و دکمه Submit را بزنید.
این افزونه با ارائه یک سایت مپ استاندارد، موتور های جستجو مثل گوگل و بینگ را قادر می سازد که به راحتی تمامی صفحات سایت شما را پیدا و ایندکس کنند. یکی از ویژگی های برجسته این افزونه، توانایی شخصی سازی سایت مپ برای انواع محتوا مانند پست ها، صفحات، دستهبندی ها و تگ ها است. همچنین، این افزونه به طور خودکار تغییرات سایت شما را شناسایی کرده و سایت مپ را به روزرسانی می کند. سایت مپ به موتورهای جستجو کمک میکند تا بهتر درک کنند چه صفحاتی در سایت شما از اهمیت بیشتری برخوردارند. با معرفی صفحات اصلی و اولویتدار، سایت شما احتمال بیشتری دارد که این صفحات در نتایج جستجو نمایش داده شوند، که این امر میتواند به افزایش ترافیک ارگانیک شما منجر شود.
اگر مشاهده کردید که ربات های گوگل به طور مرتب و به تعداد معنا داری مدام به صفحات غیر مهم سایت سر میزنند، می توانید در صورت تشخیص از پایش آنها در فایل robots.txt جلوگیری نمایید. ولی مزیتی که نقشه سایت می تواند برای یک وب سایت داشته باشد در این است که گوگل نحوه مرور سایت را دریافت می کند، صفحات با کیفیت بالا را در اولویت خود قرار می دهد. نقشه سایت می تواند این امکانات را به صفحات وب شما اضافه کند تا به موقع مرور شوند و در دسترس ربات های گوگل قرار گیرند. پس از ساخت نقشه سایت XML، لازم است که آن را به گوگل معرفی کنید و این کار را می توانید از طریق Google Search Console انجام دهید. این فرایند بهمانند چرخهای است که هر کجای آن نقص داشته باشد مانع رشد کسبوکار میشود.
اگر به موردی برخوردید که توانسته در بهینه سازی نقشه سایت تاثیر بگذارد خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید. پس از وارد شدن به داشبورد گوگل سرچ کنسول، بر روی Crawl کلیک نمایید و پس از ورود به صفحه Sitemaps بر روی Add Test Sitemap کلیک نمایید. قبل از کلیک بر روی ثبت، نقشه سایت خود را بررسی کنید تا خطاهایی که ممکن است از ایندکس شدن صفحات شما جلوگیری کنید را بیابید. html نوعی زبان نشانهگذاری است که میتواند مورداستفاده کاربران قرار گیرد. اما برای سایتهای غیر وردپرسی میتوان از سایتها و ابزارهای آنلاین مثل xml-sitemap استفاده کرد.
نقشهی سایت XML شامل URLهای مختلف صفحات وبسایت به همراه برخی اطلاعات اضافی مانند تاریخ آخرین بهروزرسانی، فرکانس تغییر صفحه و اولویت نسبی صفحات است. نقشه سایت یافتن و فهرست بندی صفحات وب سایت شما را برای موتورهای جستجو آسان تر می کند. در نهایت موتورهای جستجو این صفحات را جزء اصلی صفحات شما به حساب می آورد و رتبه سایت را به شدت تحت تاثیر خود قرار می دهد. پس همه وب سایت ها باید قبل از ثبت نقشه سایت خود، تمام صفحاتی که در دسته بندی قرار دادند را بررسی کلی کنند. بهینهسازی وبسایتها برای موتورهای جستجو نیازمند داشتن تجربه، مهارت و آگاهی از آخرین تغییرهای الگوریتمهای موتورهای جستجو است.
پس از ارسال، گوگل شروع به خزیدن و ایندکس کردن صفحات سایت شما میکند و اطلاعات بیشتری در مورد وضعیت ایندکس صفحات ارائه میدهد. پس از ارسال Sitemap ، باید به طور منظم وضعیت آن را در Google Search Console یا ابزارهای مشابه بررسی کنید. این کار به شما کمک میکند تا هرگونه مشکل در خزیدن و ایندکس صفحات را شناسایی و رفع کنید. همچنین، هر تغییر یا افزودن محتوای جدید به سایت باید به طور منظم در Sitemap منعکس شود. نقشهی سایت اطلاعات مهمی در مورد صفحات وبسایت را در اختیار موتورهای جستجو قرار میدهد. این اطلاعات شامل تاریخ آخرین بهروزرسانی صفحات، فرکانس تغییرات در محتوا، و اهمیت نسبی صفحات نسبت به یکدیگر است.
به آن نقشه سایت HTML میگویند؛ چون محتوا از طریق HTML (زبان نشانهگذاری ابرمتن) صفحه ارائه میشود. نقشههای سایت HTML برای کمک به کاربران در پیدا کردن محتوا طراحی شدهاند و هیچ مزیت سئویی ندارند و نباید به جای نقشه سایت XML استفاده شوند. گاهی وبمستر ها فراموش می کنند که سایت مپ را بعد از تغییرات سایت به روزرسانی کنند. این کار باعث می شود اطلاعات موجود در سایت مپ با محتوای واقعی سایت همخوانی نداشته باشد و موتور های جستجو به خطا بیفتند. البته استفاده از ابزار هایی مانند افزونه های سئو در وردپرس می تواند برای شما کمک کننده باشد. این افزونه ها سایت مپ را به طور خودکار به روزرسانی کنید و آن را مجدداً به موتور های جستجو ارسال کنید.
اگر هم می خواهید از ویژگی hreflang برای صفحات سایت خود استفاده کنید، باید یک نقشه سایت کاملتر استفاده کنید و اگر از پلاگین ها برای این کار استفاده کنید کارتان بسیار آسان تر می شود. ساخت سایت مپ با استفاده از افزونههای سئو مانند یوست و رنکمث ساده و آسان است. نقشه سایت XML فایلی در وبسایت شما است که با استفاده از یک نوع کد به نام زبان نشانهگذاری قابل توسعه (XML) ساخته شده است. این نوع نقشه سایت برای رباتهای موتور جستوجو طراحی شده است، نه کاربران. ۱۲- در قسمت «Excluded Items» میتوانید بخشهایی از وب سایت که نمیخواهید در نقشه سایت قرار بگیرند و از قبل دسته بندی شدهاند را انتخاب کنید.
با این که این عدد برای اغلب سایت ها غیر قابل دستیابیست، اما برخی وب سایت های بزرگ وجود دارند که با توجه به تعداد زیاد URL نیاز به چند نقشه سایت خواند داشت. به عنوان مثال وب سایت های فروشگاهی بزرگ ممکن است که به خاطر تعداد زیاد محصولات نیاز به ساخت نقشه های سایت اضافه ای داشته باشند. اگر تعداد URL های وب سایت شما بیش از است بایستی اقدام به ساخت نقشه سایت دومی کنید. برای ثبت نقشه سایت باید به سرچ کنسول گوگل خود بروید و در داشبورد خود به قسمت Sitemap بروید و Url نقشه سایتی را که ساختید در آنجا وارد کنید. فقط فروشگاههای آنلاین نیاز دارند تمامی صفحات خود را در نقشه سایت قرار دهند و در نهایت مجبور اند چند نقشه سایت ایجاد کنند. برای ثبت نقشه سایت باید به سرچ کنسول گوگل خود بروید و در داشبورد خود به قسمت Sitemap بروید و URL نقشه سایتی را که ساختید در آنجا وارد کنید.
در واقع با آپدیت شدن صفحات یک وب سایت یا طراحی یک صفحه جدید، نقشه سایت نیز بهروز میشود و لینک صفحه جدید در آن قرار میگیرد. بنابراین با معرفی نقشه سایت xml وردپرس به موتورهای جستجو، هنگام بازدید از یک وب سایت تمام مطالب آن به طور کامل بررسی میشود. ولی اگر نقشه سایت وجود نداشته باشد، باید صفحات مختلف یک وب سایت را به یکدیگر لینک دهیم تا موتورهای جستجو بتوانند با بررسی هر یک از صفحات، آنها را ایندکس کنند. به طور کلی، نقشه سایت لیستی از آدرس های وب سایت در فرمت فایل XML بوده و به دلیل معرفی آن برای اولین بار توسط موتور جستجوی گوگل، با نام نقشه سایت گوگل شناخته شده و محبوبیت یافته است. این فایل با فراهم آوری این امکان که بتوان اطلاعات اضافی خاص سئو را درباره هر صفحه از سایت به آن اضافه نمود، کاربرد دارد. اطلاعات اضافی هر صفحه از سایت چون تاریخ آخرین بروزرسانی، چه تعداد از آنها تغییر یافته اند، و میزان اهمیت آن.
شما لزوماً به این موارد نیاز ندارید زیرا Google و سایر موتورهای جستجو اکنون به نقشه سایت XML شما متکی هستند. همانطور که در بالا برایتان توضیح دادم گوگل، یاهو و بینگ و سایر موتورهای جستجو از این خصیصه در پیدا کردن صفحات مختلف وب سایت استفاده می کنند. اگر از CMS استفاده نمی کنید، می توانید از یک مولد نقشه سایت آنلاین استفاده کنید. این ابزارها وب سایت شما را می خزند و نقشه سایت XML را بر اساس صفحاتی که پیدا می کنند ایجاد می کنند. برخی از تولیدکنندگان نقشه سایت آنلاین محبوب عبارتند از XML-Sitemaps.com، Screaming Frog SEO Spider و DynoMapper.
این افزونه ها هر تغییری که در سایت انجام دهید را شناسایی می کنند و سریعا سایت مپ سایت را بروز رسانی می کنند. سایت مپ XML شبیه به یک نقشه کامل است که به موتور های جستجو کمک می کند صفحات سایت شما را به راحتی پیدا کنند. این فرمت بر اساس استاندارد هایی که در سایتSitemaps.org تعریف شده اند، ساخته می شود و تقریباً تمام موتور های جستجوی معتبر از آن پشتیبانی می کنند. داشتن یک سایت مپ دقیق باعث می شود صفحات جدید و به روزرسانی های سایت شما سریع تر شناسایی و ایندکس شوند. همچنین، این ابزار به بهبود تجربه کاربری و عملکرد کلی سایت کمک می کند. برای وبسایتهایی که به طور منظم محتوای جدید منتشر میکنند، مانند خبرگزاریها یا وبلاگهای فعال، نقشه سایت ابزار مهمی برای مدیریت مؤثرتر محتوا است.
اگر شما هم سوال نقشه سایت یا سایت مپ چیست را در ذهن دارید، جای درستی را برای یافتن پاسخ سوال خود انتخاب کردهاید. در دنیای دیجیتال امروز، جایی که رقابت برای جلب توجه کاربران در موتورهای جستجو هر روز بیشتر میشود، داشتن ابزارهایی که به دیدهشدن بهتر سایت کمک کنند، ضروری است. در این مقاله با مفهوم سایت مپ، اهمیت آن در دنیای سئو و روشهای ساخت و بهینهسازی آن آشنا خواهید شد. در این مقاله از مرواهاست ارائه دهنده هاست پرسرعت همراه ما باشید تا مسیر موفقیت سایت خود را با استفاده از نقشه سایت هموار کنید. نقشه سایت XML یک فایل است که در آن لیستی از صفحات سایت شما به گونهای سازماندهی شده است که موتورهای جستجو میتوانند به راحتی آنها را پیدا و ایندکس کنند. این امر به موتورهای جستجو کمک میکند تا درک بهتری از ساختار سایت شما داشته باشند و صفحات جدید یا بهروزرسانیشده را به سرعت شناسایی کنند.
بعد از وارد کردن این آدرس در مرورگر، میتوانید نقشه سایت خود را مشاهده کنید. اگر از افزونه Yoast SEO استفاده میکنید، باید بدانید که این افزونه بهطور پیشفرض نقشههای مختلفی را برای انواع محتوا ایجاد میکند. این نقشهها شامل پستها، صفحات، نویسندهها، دستهها و موارد مشابه میشوند. برای سایتهای فروشگاهی که با ووکامرس ساخته شدهاند، افزونه Yoast یک نقشه جداگانه برای محصولات فروشگاه نیز تولید میکند. موتور جستجوی گوگل با استفاده از سایت مپ، راحت تر می تواند موضوع اصلی وبسایت را درک کند و همین مورد به دسترسی بهتر ربات های گوگل به سایت و بهبود رتبه سایت کمک خواهد کرد. این کاربردها نشاندهنده اهمیت نقشه سایت در استراتژی کلی سئو هستند و برای اطمینان از دیدهشدن و بهینهسازی موثر وبسایتها در موتورهای جستجو ضروری میباشند.
به عنوان مثال اگر در وب سایت فروشگاهی شما رنگ های مختلف یک محصول دارای URL های متفاوتی باشند، بایستی به گوگل اعلام کنید که کدام صفحه، صفحه اصلی برای ایندکس شدن است. وب سایت های وردپرسی به سادگی می توانند در افزونه یوآست خود یک نقشه سایت داینامیک ایجاد و تغییراتی ( مثلا آدرسی از صفحات خود را از حالت ایندکس خارج کنید) را در نقشه سایت اعمال کنند. اگر شما یک سایت وردپرسی دارید، می توانید به کمک افزونه Yoast به صورت خودکار نقشه سایت را فعال و ایجاد کنید. در ادامه پیشنهاد می کنم این 10 ترفند را درکنار مهم ترین نکات فرا بگیرید تا بهترین روند را برای بهینه سازی موتورهای جستجو و بازدید کنندگان خود داشته باشید. برخی از نقشه های سایت دارای ستون اولویت (Priority) هستند که در ظاهر به موتورهای جستجو می گوید که کدام صفحات از اهمیت بیشتری برخوردارند. در ادامه ی این مقاله ما قصد داریم 13 روش قدرتمند را برای بهینه سازی نقشه سایت XML برای سئوی سایت به شما معرفی کنیم.
۸- اگر میخواهید حجم فایل سایت مپ شما کمتر شود، میتوانید گزینه مربوط به «Try to automatically compress the sitemap If requesting client supports it» را نیز فعال کنید. ۴- پس از نصب افزونه google xml sitemaps، برای فعال سازی آن گزینه «فعال کردن» را انتخاب کنید. ۲- در ستون افزونهها گزینه «افزودن» را انتخاب کنید و در بخش مربوط به «جستجوی افزونهها»، عبارت «google xml sitemaps» را وارد کنید. ۳- برای فعال شدن سایت مپ در وردپرس، گزینه مربوط به «نقشههای XML سایت» را در حالت «روشن» قرار دهید. ایجاد نقشه سایت با استفاده از راهنما ساختاری فایل های XML هم ممکن است. برای بهینهتر شدن Sitemap و استفاده مؤثر از بودجه خزیدن (crawl budget)، باید برخی از صفحات غیرضروری را از سایت مپ حذف کنید.
در این بخش، افزونههای Google XML Sitemaps، Yoast SEO، All in One SEO Pack و Simple Sitemap را از نظر قابلیتها و ویژگیها مقایسه میکنیم. در دنیای پیچیدۀ سئو (SEO)، گاهی سادهترین ابزارها بیشترین فایده را دارند؛ مثل Sitemap یا نقشه سایت. سایت مپ به موتورهای جستجو اطلاع میدهد که چه صفحاتی در سایت شما وجود دارد و کدامیک از آنها مهمتر هستند. حتی صفحاتی که بهسختی قابل دسترسیاند نیز میتوانند توسط سایت مپ شناسایی شوند. اگر خزنده های گوگل نتوانند یک صفحه را ایندکس کنند، دیگر چه دلیلی برای مرور سایت شما و حضور نقشه سایت وجود دارد؟!
همچنین می توانید با پیروی از ساختار نقشه های سایت XML، آن را به شکل دستی نیز بسازید. تنها قرار دادن آدرس های سایت در یک فایل متنی به طوری که هر آدرس در یک سطر قرار داشته باشد کفایت می کند. به همین خاطر توصیه می کنیم آدرس هایی که دارای تگ کنونیکال هستند در نقشه سایت یا لینک های داخلی قرار نگیرند. وقتی نمی خواهید صفحه ای ایندکس شود، باید از ربات های متا برای تگ های “noindex,follow” استفاده کنید. این کار باعث می شود گوگل آن صفحات را ایندکس نکند، اما ارزش لینکی که به آن داده اید را حفظ کند. این مسئله بالاخص برای صفحات کمکی که برای سایت شما مهم هستند اما نباید در نتایج جستجو نشان داده شوند بسیار مهم هستند، مثلا صفحه ورود به بخش مدیریت سایت.
از کودکی به کامپیوتر و دنیای دیجیتال علاقه داشتم، به همین دلیل ترک تحصیل کردم و تمام تلاش خودم را صرفا برای یادگیری کامپیوتر، طراحی، برنامه نویسی و ... در کنار مشاغل مختلفی که مجبور به انجامشان بودم برنامه نویسی را یاد گرفتم و از سال 1390 وارد بازار کار شدم و همیشه در تلاش هستم تا چالش های روبرو را با موفقیت پشت سر بگذارم. در چنین شرایطی ربات های گوگل تنها به ایندکس صفحات کانونیکال پرداخته و در Crawl Budget صرفه جویی می شود. در هنگام رتبه بندی صفحات، کیفیت کلی صفحه از شاخص های مهم محسوب می شود. یا مثل سایت های فروشگاهی بزرگ با دسته بندی های مختلف و داشتن هزاران صفحه محصول نمی توانند علت ایندکس نشدن صفحات را متوجه شوند و مشکل خود را حل کنند. این امکان وجود دارد که مثلا 20 درصد صفحات ایندکس نشده باقی بمانند و دقیقا مشخص نباشد چرا ایندکس نشدند.
نقشه سایت ویدیویی مشابه نقشه سایت تصویر است؛ اما به جای تصاویر، ویدیوها را فهرست میکند. نقشه سایت ویدیو فقط میتواند ویدیوهایی که در وبسایت شما میزبانی شدهاند را فهرست کند؛ نه نه ویدیوهایی که از یک منبع ثالث مانند یوتیوب گرفته شده و در سایت شما قرار گرفتهاند. ۱۴- در بخش «Change Frequencies» میتوانید بازه زمانی بازدید موتورهای جستجو به وب سایت خود را تعیین کنید. پس از چند لحظه، نقشه سایت شما در قسمت Submitted Sitemaps ظاهر خواهد شد. اگر پیغام موفقیت Success را دیدید، یعنی سایت مپ شما با موفقیت به گوگل معرفی شده است. اگر در سایت شما صفحاتی با محتوای مشابه یا تکراری وجود دارد، میتوانید از سایت مپ برای مشخص کردن نسخهی اصلی Canonical URL استفاده کنید تا از مشکلات مرتبط با محتوای تکراری جلوگیری شود.
در حالی که نقشههای سایت HTML مستقیماً بر سئو تأثیر نمیگذارند، تجربه کاربر و ناوبری سایت را بهبود میبخشند و به طور غیرمستقیم به نفع سئو میشوند. نقشه سایت با ارائه ابرداده در مورد صفحات مختلف سایت شما به موتورهای جستجو کمک می کند تا محتوا را بهتر درک کنند. این می تواند به موتورهای جستجو کمک کند تا صفحات شما را به دقت فهرست کنند و شانس شما را برای رتبه بالاتر در نتایج جستجو افزایش دهد. برای ساخت نقشه سایتهای وردپرسی میتوان از افزونههای سئو مثل یواست و رنکمث استفاده کرد. نقشه سایت خود را بهصورت منطقی و سلسلهمراتبی ساختار دهید و محتوای مشابه را مانند صفحات محصول، پستهای بلاگ و صفحات خدمات گروهبندی کنید.
یکی از این اشتباهات، اضافه کردن صفحاتی است که اهمیت چندانی ندارند یا محتوای ارزشمندی برای کاربران ارائه نمی دهند. این کار منابع موتور های جستجو را هدر می دهد و ممکن است اولویت ایندکس شدن صفحات مهم تر سایت را کاهش دهد. بهتر است تنها صفحات کلیدی مانند مقالات، محصولات و صفحات اصلی در سایت مپ قرار بگیرند. • در صورتی که حجم آن زیاد است باید روند فشرده سازی سایت مپ انجام شود. • باید سایت مپ در گوگل سرچ کنسول ثبت شود تا بتوان به اثرات آن امیدوار بود.
ساخت سایت مپ یکی از گام های اساسی در بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو است که به ایندکس شدن سریع تر صفحات سایت کمک می کند. این فرآیند می تواند با استفاده از افزونه های سئو مانند Yoast SEO و Rank Math در وردپرس، یا از طریق ابزار آنلاین انجام شود. پیشنهاد faraafraz به شما این است که برای راحتی کارتان از افزونه های وردپرسی استفاده کنید. با این کار منابع موتور های جستجو به درستی استفاده می شوند و صفحات مهم تر اولویت پیدا می کنند. با استفاده از Sitemap و ابزارهای مرتبط مانند Google Search Console، شما میتوانید به راحتی مشکلات فنی مانند صفحات با خطا، لینکهای خراب، و صفحات تکراری را شناسایی و رفع کنید.
برای ایجاد نقشه سایت، میتوانید از ابزارهای آنلاین نظیر XML Sitemaps Generator استفاده کنید که به طور خودکار نقشه سایت شما را بر اساس URLهای موجود در وبسایتتان تولید میکند. همچنین، پلتفرمهای مدیریت محتوا مانند WordPress افزونههایی دارند که به طور خودکار نقشههای سایت را ایجاد و بهروزرسانی میکنند. پس از ایجاد نقشه سایت، باید آن را در Google Search Console و سایر ابزارهای وبمستر ثبت کنید. نقشه سایت فایلی است که تمام صفحات وب سایت شما را که می خواهید موتورهای جستجو خزیده و فهرست بندی کنند فهرست می کند. این فوق داده های ارزشمند مرتبط با صفحات وب سایت شما را ارائه می دهد، از جمله اطلاعاتی در مورد آخرین به روز رسانی صفحه، تعداد دفعات تغییر آن و ارتباط آن با سایر صفحات در سایت. برای اینکه موتورهای جستجو نهایت استفاده را از سایت مپ ما ببرند باید بتوانیم اطلاعاتی را در این فایل قرار دهیم که به بهینه سازی سایت ما کمک کند.
فعالیت ما در شرکت آی وحید، به طور رسمی از اواخر سال ۱۳۸۹ و با همراهی تیم کوچکی از متخصصان دیجیتال مارکتینگ آغاز شد. در حالت ایده آل صفحات فایل XML می تواند موارد زیر در آنها رعایت شده باشد. اولین گام، ورود به حساب Google Search Console با استفاده از اکانت جیمیل شماست که سایت شما در آن ثبت شده است. امیدوارم بتونم با کمک خدا در خدمت به شما در انجام وظایفم موفق باشم و به شما کمک کنم تا اوج شید و در اوج بمونید. با این که این پارامتر همچنان توسط گوگل پشتیبانی میشود، اما در کارکرد واقعی آن شبهات زیادی وجود دارد.
وبزی با استفاده از ابزارهای پیشرفته به شما امکان ساخت یک سایت منحصر به فرد و با سلیقه خودتان را بدون نیاز به دانش فنی را به شما می دهد. برای ساخت سایت با وبزی دیگر نیاز به استخدام طراح سایت و یا یادگیری طراحی سایت ندارید و در کمتر از یک ربع می توانید سایت دلخواه خودتان را طراحی کنید. بسیاری از سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) بهطور خودکار یک نقشه سایت برای وبسایت شما ایجاد میکنند. رباتهای وب میتوانند نقشه سایت شما را حتی اگر ارسال نکنید پیدا کنند، اما بهتر است کار را برای آنها آسان کنید تا نقشه سایت شما را به طور منظم مرور کنند. ۹- بهترین فرمت برای سایت مپ، XML است، ولی با انتخاب «Include sitemap in HTML format» میتوانید آن را به فرمت HTML در بیاورید. بسته به پلتفرم مدیریت محتوایی (CMS) که استفاده میکنید، ممکن است در ایجاد یا مدیریت نقشههای سایت با محدودیتهایی مواجه شوید.
از دیدگاه فنی، هیچ لزومی به داشتن سایت مپ ندارید، زیرا با سرعتی که ربات های موتورجستجو صفحات وب سایت ها را پردازش می کنند، قطع به یقین وبسایت شما را نیز به راحتی پیدا و لیست می کنند. کمک به موتورهای جستجو برای پیدا کردن و فهرستسازی تمام صفحات سایت، بهویژه آنهایی که ممکن است به دلیل عدم وجود لینکهای داخلی به راحتی یافت نشوند. نقشه سایت به وب سایت شما کمک می کند تا موتور های جستجو راحت تر کلیه صفحات را پیدا کرده، در تمام صفحات خزیده و آن ها را فهرست بندی کنند. مطمعنا طراحی وب سایت شما باید تجربه ای کاربر پسند و قابل پیمایش برای بازدیدکنندگان شما ایجاد کند. همچنین یک نقشه سایت خوب باعث می شود که گوگل را به تمام صفحات مهم شما هدایت کند.
این اطلاعات اضافی شامل زمان آخرین بهروزرسانی URL، نظم و ترتیب در بهروزرسانی آن و برچسبهای تصویر است. نقشه سایت تصویری آدرسهای URL تصاویر موجود در وبسایت را فهرست میکند تا به موتورهای جستوجو در مرور و ایندکس کردن آنها برای رتبهبندی در جستوجوی تصاویر کمک کند. ایندکس جامع تصاویر برای هر وبسایت و فروشگاهی بسیار مفید است؛ بهویژه برای صنایعی که مخاطبان هدف آنها بیشتر جستوجوهای تصویری انجام میدهند؛ مثل مد، زیبایی و دکوراسیون منزل. در راستای پاسخ جامع سوال سایت مپ یا نقشه سایت چیست، نحوه ساخت آن را مشاهده خواهید کرد. قابل ذکر است که برای ساخت سایت مپ در سایتهای وردپرسی، میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد. استفاده از سایت مپ میتواند شانس شما را برای ایندکس شدن صفحات توسط موتورهای جستجو افزایش دهد، بهویژه اگر سایت جدید یا بزرگی داشته باشید.
در وبسایتهایی که دارای URLهای پویا، محتوای آرشیوی، یا فایلهای غیرمتنی سنگین (مانند فلش) هستند، سایت مپ میتواند مسیر دسترسی به محتوا را تسهیل کند. وقتی که نمی خواهید یک صفحه ایندکس شود خیلی راحت می توانید با استفاده از متا تگ های robots و تگ noindex,follow این امر را مدیریت کنید. با این کار گوگل از ایندکس کردن یک صفحه منع می شود اما همچنان ارزش لینک های داخل آن حفظ می شود. استفاده از این متاتگ ها در نقشه، خصوصا برای سایت هایی کاربرد دارد حاوی صفحات مهمی هستند، اما این صفحات نباید در لیست نتایج گوگل ظاهر شوند. در میان بهترین افزونه های سئو وردپرس، قطعا افزونه هایی را می یابید که صرفا روی سئو نقشه سایت تمرکز داشته باشند. کاربران وردپرس می توانند به صورت همزمان از افزونه Yoast SEO برای ساخت نقشه سایت در کنار سایر مقاصد خود استفاده کنند.
با این حال اگر علاقه مند به انتشار داده های بیشتری در نقشه سایت مانند اتربیوت hreflang باشید، مطمئنا استفاده از ابزار، کار عاقلانه تریست. با مراجعه به پست رسمی گوگل در این حوزه می توانید اطلاعات بیشتری در مورد ساخت دستی نقشه سایت کسب کنید. اگر بخواهید تمام لینک و ربات های خود را در یک وبسایت بروز نگهدارید و نقشه سایت را مطابق آن آپدیت کنید فرصت زیادی را از شما میگیرد. پس بهتر است از قوانین و دستورات ممکن حداکثر استفاده را ببرید و با فعال کردن آپدیت نقشه سایت خیال خود را از بابت این موضوع راحت کنید. در واقع هنگام ایندکس شدن صفحات دارای این تگ برای ربات های گوگل دستور you’re Not allowed to index this page صادر می شود و آن را مرور نمی کنند.
شما میتوانید یک حساب کاربری در Google Search Console بسازید و پس از انجام این کار، به بخش Sitemaps بروید. در آنجا لینک نقشه سایت خود را قرار دهید تا گوگل از این به بعد لینکهای وبسایت شما را نیز ایندکس کند. اگر سایت شما وردپرسی نیست یا به دنبال یک راه سریعتر هستید، میتوانید از ابزارهای آنلاین مانند xml-sitemaps.com استفاده کنید. با وارد کردن آدرس سایت خود، این ابزار یک فایل XML تولید میکند که میتوانید آن را در هاست خود بارگذاری کنید. توجه داشته باشید که نسخه رایگان این سرویس تنها تا ۵۰۰ صفحه را بررسی میکند. سایت مپ علاوه بر صفحات HTML، میتواند شامل لینکهایی به ویدیوها، تصاویر و محتوای صوتی باشد و اطلاعاتی مانند توضیحات و تگهای مرتبط را برای این نوع محتواها ارائه دهد.
خرید دوره آموزش سئو کلاه خاکستری